Duurzame vis - Ruvis : Ruvis

Duurzame vis

 • In de Nederlandse vissector zijn veel initiatieven om te verduurzamen. Binnen de sector wordt hard gewerkt aan een verantwoorde manier van vissen. Zeker op de voor Nederland belangrijke soorten schol en tong.

  Ru-Vis werkt mee aan duurzaam ondernemen. Onze paling heeft het DUPAN-keurmerk en de zalm wordt direct na vangst drooggezouten en gerookt op eikenhout. Wij werken alleen met de beste kwaliteit.

  DUPAN-paling

  dupan De Stichting DUPAN wil met concrete activiteiten de palingstand in Nederland duurzaam verbeteren. De palingcultuur hoort bij Nederland, net als tulpen, klompen en molens. Het eten van paling als delicatesse is mogelijk, mits de palingstand op peil is en blijft en mits de palingvisserij, -kwekerij en -verwerking op een duurzame wijze is vormgegeven. DUPAN zet zich in om de palingcultuur voor Nederland te behouden, met respect voor de natuur.

  Kosher certificaat

  logoBIRnew Onze rokerij is sinds jaren in bezit van een koshercertificaat van een hoog niveau. Dit houdt in dat er binnen dit bedrijf absoluut geen producten aanwezig mogen zijn die buiten het traditionele zalmproces vallen. Dit is voor onze klanten de garantie dat er een product in de markt wordt gezet waar u op kunt vertrouwen.

  Afval scheiden

  Ru-Vis scheidt ook het afval. We scheiden het visafval van het restafval en bieden dit tweemaal per week aan bij A. van de Groep. Dit visverwerkingsbedrijf in Spakenburg voorziet momenteel zo’n 3000 huishoudens van stroom verkregen uit onder andere visasfval!

WhatsApp Logo