Veelgestelde vragen - Ruvis : Ruvis

Veelgestelde vragen

Waar wordt jullie zalm gevangen?

Onze zalm is Aquacultuur. Dit houdt in dat het word gekweekt in grote leefvijvers aan de kust van Schotland en Noorwegen. We selecteren alleen de beste zalm en beslissen dan ook per week of wij de zalm uit Schotland of Noorwegen importeren.

Waarom hebben jullie geen wilde zalm?

Wilde zalm is namelijk niet zo verfijnd van smaak, is onbetaalbaar en komt vaak niet overeen met jou verwachting (en die van jouw relaties). Als je wilde zalm wilt, dan regelen wij dat, maar wij adviseren onze ambachtelijke Schotse of Noorse zalm.

Verkopen jullie alleen standaardpakketten?

Nee, integendeel. We verzorgen het liefst maatwerk, maar willen je hoe dan ook verbazen met onze kwaliteit. Daarom hebben we enkele standaardpakketten gemaakt, zodat je tegen een scherp tarief kunt genieten van de beste combinaties van vis en wijn.

Hoe roken jullie de vis?

Direct na de vangst wordt de zalm verscheept naar de rokerij. Hier word de zalm gefileerd en gepekeld en gerookt op echt eiken- en beukenhout. Het rookproces van koud roken duurt ongeveer 10 – 12 uur en het rookproces van warm roken zo’n 3- 4 uur. Door de zalm na het afkoelen direct luchtdicht te verpakken is de zalm dan nog 3 weken houdbaar.

Hoe koud moet de vis blijven?

Natuurlijk dien je de vis niet te bewaren bij kamertemperatuur. Het beste is om de vis op een temperatuur lager dan 7 graden te bewaren. Door het rookproces en het direct luchtdicht te verpakken blijft onze vis goed bij temperaturen tot 11 graden.

Hoe verzorgen jullie het transport?

Wij verzorgen het transport via een gespecialiseerd transportbedrijf. Deze levert gewoon bij je aan de deur, zodat de kwaliteit én jouw gemak een zekerheid zijn.

Hoe zorgen jullie voor hoge kwaliteit?

Wij laten niets aan toeval over. Wij selecteren de beste vis, wij hanteren ambachtelijke werkwijzen, we werken alleen samen met de beste leveranciers en we hebben inmiddels ruim 30 jaar ervaring als visspecialist. Niet voor niets werden we in 2013 vis-specialist van het jaar.

Zijn jullie wel duurzaam?

Ja, wij hechten enorm veel waarde aan duurzaamheid. Wij zijn er van overtuigd dat duurzame vis de beste vis is. Maar we gaan verder: ook binnen ons bedrijf vinden wij duurzaamheid belangrijk. Dit levert tevreden klanten, leveranciers, medewerkers en omwonenden. En dat kan het eindproduct alleen maar ten goede komen. Daarom hebben wij in onze pakketten ook alleen maar duurzame paling.

WhatsApp Logo